Archive for August, 2011

Android App – African American Heart Monitor

Saturday, August 27th, 2011

Family Guy fans kennen vast nog wel het fragment waarin de “African American Heart Monitor” getoond wordt. Omdat ik de App Inventor applicatie van Google eens wou proberen, heb ik een app gemaakt van het fragment.

AfricanAmericanHM screenshot

Met App Inventer kan iedere malloot een Android App maken. Al zijn de mogelijkheden enigszins beperkt en is de gebruikersinterface niet direct heel helder; je kan er toch redelijk vlot mee aan de slag.

Kijk even bij de vorige post voor uitleg over het installeren van apps die hier op mijn blog staan.

African American Heart Monitor AppFeatures:

  • Touch the screen to simulate a heartbeat, which will be visible on the heart monitor and audible as well
  • Switch between Barry White mode and Bill Cosby mode by tapping their images
  • If the heartbeat stops for 3 seconds, a different sound is played to mark the person’s death

AfkortingKenner voor Android

Thursday, August 18th, 2011

Ja hoor; ik hoor nu eindelijk ook bij de exclusieve elitaire smartphone bezittende clique. En aangezien het Android platform uitermate geschikt is om mijn oude Java skills op los te laten deed ik dat dan ook maar.

En waarmee begin ik dan? Uiteraard met het porten van een van mijn eerste staaltjes programmeerwerk ooit; AfkortingKenner.

Omdat ik de applicatie niet in de market heb gezet (kost 25 dollar om je daar te registreren, wat ik niet de moeite vind) moet je wel even in je telefoon aangeven dat je programma’s van buiten de market accepteert. Ga hiervoor naar “Instellingen > Applicaties” en zorg dat het vinkje aan staat bij “Onbekende bronnen”. Meer uitleg over applicaties van externe bronnen staat hier.

Als je een QR-code scanner (bijvoorbeeld Google Goggles) op je Android apparaat hebt dan wordt het heel erg gemakkelijk om de app te installeren. Lees gewoon het volgende plaatje in:

Ik heb er ook een link van gemaakt, voor als je geen flauw idee hebt wat ik bedoel met QR-code scanner.

Misschien lever ik in de toekomst wel Android apps van betere kwaliteit. Maar deze moest natuurlijk even!