Archive for June, 2009

Heeeeeee

Tuesday, June 30th, 2009

Heeeeeee

Greasemonkey Piratebay TV Show script

Tuesday, June 16th, 2009

Ik heb al eens vaker wat Greasemonkey scripts gemaakt. Maar nu heb ik wel een hele handige.

Als ik een tv serie wil kijken, dan download ik deze meestal. Dan kan je namelijk kijken wanneer je wilt. Op The Pirate Bay kun je eenvoudig doorklikken naar de verschillende seizoenen van bekende tv series. Mijn Greasemonkey script zoekt vervolgens uit welke versies per aflevering het meest gedeeld worden (aantal seeders). Deze worden duidelijk gemarkeerd in de pagina en de links naar de torrent bestanden worden in een textarea getoond.

De inhoud van de textarea kan je in je torrent client plakken (bijvoorbeeld Vuze) en zo kan je een heel seizoen gemakkelijk downloaden. Hier vindt je het script.

Screenshot van een pagina op The Pirate Bay met mijn Greasemonkey script

Kill all humans

Tuesday, June 9th, 2009

Bender (uit Futurama; wil ook weleens het menselijk ras doen uitsterven)

Zoekmachines zijn krachtige computers die gigantische hoeveelheden data analyseren, interpreteren en vervolgens heel gericht weer aan ons aan kunnen bieden. Als zoekmachines nog veel slimmer worden dan ze nu zijn (en dat worden ze) zouden ze weleens hun eigen motieven en ethische standpunten onder de loep kunnen nemen of zelfs wijzigen. Heeft Google de wetten van Asimov geïmplementeerd in hun zoekmachine?

Dit artikel is een ode aan de domheid van hedendaagse zoekmachines. Wie weet, als je in de toekomst nog eens op een van onderstaande links klikt, ben je misschien wel verantwoordelijk voor het uitsterven van het menselijk ras! Het zou helemaal grappig zijn als een zoekmachine deze pagina crawled en daardoor op het idee komt om ons allemaal kapot te maken.

Google heeft veel te zeggen over het onderwerp. Maar om nou te zeggen dat het nuttige resultaten zijn; nee. De eerste resultaten gaan over het computerspel “Destroy All Humans”. Vast heel leuk, maar het is natuurlijk maar een spelletje.
Google Kill All Humans

De nieuwe zoekmachine van Microsoft, Bing genaamd, heeft het een beetje beter begrepen. Ook deze heeft veel te zeggen over het onderwerp, maar in ieder geval zijn er een aantal hoog scorende resultaten die te maken hebben met de geweldige TV serie Futurama. Het karakter “Bender” is een robot die ervan droomt om de mensheid uit te roeien. Microsoft zal wel bewust hebben gekozen voor deze resultaten; met een paar leuke zoekresultaten leiden ze de onschuldige zoekende mensen af van hun ware intenties. Vette knipoog voor jou, Bill… makker… kameraad… hehe…
Bing Kill All Humans

Dan hebben we nog Wikipedia. Dat is natuurlijk wel een bijzondere. Want als Wikipedia de mensheid gaat kapotmaken, dan zou het door een mens zelf geïnitieerd moeten zijn door het schrijven van een artikel. Aan degene die dat artikel schrijft; wow, mad coding skills… respect.
Wikipedia Kill All Humans

Tot slot hebben we nog Wolfram Alpha. Dit is een nieuwe zoekmachine die zichzelf in de media als een Google-killer probeert te positioneren (alsof nog niemand dat eerder heeft geprobeerd). Als je aan Wolfram Alpha een zoekopdracht geeft, dan dreunt deze niet een lijstje met websites op, maar een hele rits gegevens die iets met het onderwerp te maken hebben. Gelukkig geeft Wolfie eerlijk toe dat het niet veel kan met onze opdracht.
Wolfram Alpha Kill All Humans