Archive for April, 2009

WU Holding

Thursday, April 23rd, 2009

Even een sfeerimpressie van wat komen gaat. Het hoofdkwartier van de toekomstige onderneming, de WU Holding, zal een hoog gebouw zijn met een draaiende penthouse suite (heel langzaam draaiende directieruimte). Van daaruit kan je met de waterglijbaan naar beneden (ingenieuze gepatenteerde koppeling met de penthouse suite). Vanwege de in de wereldpolitiek mogelijk gevoelig liggende zaken van de WU Holding, is het luchtruim beschermd.

Overigens duurt het nogal lang voordat je beneden bent met de waterglijbaan. Daarom is het onderweg mogelijk om een afslag te nemen naar de McDonald’s Slide-In voor een hapje eten. Je kan ook een bar bezoeken en er is zelfs een kapper (halverwege; zorg dat je de afslag niet mist, want anders kom je met een veel te dikke bos haar beneden).

WU Holding HQ

Een van de eerste ondernemingen die onder de WU Holding vallen is de vleesrestaurantketen “In den Verghulden Vreetschuur”. In deze restaurants zijn vegetariërs absoluut niet welkom.

In den Verghulden Vreetschuur

De ambiance in de restaurants zullen ons herinneren aan een eenvoudigere tijd, waarin we ons nog niet bezighielden met ondernemingen als de taxicentrale “Samen uit, samen thuis”. Of bijvoorbeeld de WU Bank, waar iedereen die nog knieschijven heeft een lening kan aanvragen. Ja, we zullen ook met weemoed terugdenken aan de dagen voordat we ons bezighielden met pretpark-discotheken (steevast met een wildwaterbaan; de Dwarslaezie-River).

Maar goed… het gaat allemaal om vooruitgang mensen. En de huidige crisis is een goede voedingsbodem voor een gezonde WU Holding. Aan de slag!

Messenger “Now Playing”

Sunday, April 19th, 2009

Nu ik dan toch C# aan het leren ben kan ik best eens wat nutteloze maar licht vermakelijke programma’s in mekaar hacken.

In “Windows Live Messenger” zit een optie waarmee je aan anderen kan laten zien wat je aan het beluisteren bent in Windows Media Player. Die optie kun je inschakelen door naar Tools > Options te gaan en onder het item Personal het betreffende vinkje in te schakelen (sorry, ik heb de Engelstalige Messenger).

Screenshot van Options in WLM

Hier kan je een (door mij gemaakte) applicatie downloaden waarmee je in plaats van de song info andere informatie kan laten zien op die plaats. Je contacts in Messenger zien dan bijvoorbeeld willekeurige grappige teksten of het laatste nieuws.

Configure WLM Now Playing

Add feed to list

Download Windows Live Messenger Now Playing

Release notes for version 1.0.0.0:

Initial release containing these features

 • Use the lines of a text file as input for the “Now Playing” status in Windows Live Messenger.
 • Use the titles from one or multiple RSS feeds as input and configure after how many minutes the info should be updated.
 • View the current information from an RSS feed before adding it to the list.
 • Configure the interval between “Now Playing” status changes.
 • Choose if you want the input to be shown sequentially or in a random order.
 • Retain the current settings in a Settings.xml file.
 • Minimize the application to the tray and double clicking the tray icon maximizes it again.

Known issues

 • The implementation is not thread safe; I haven’t had any problems with that yet, but in theory it could cause application errors.
 • There is very little error handling, so you could get weird errors.

Update: Fixed a minor bug that was causing an invalid list of items when switching input and replaced download with version 1.0.1.0.

Pizza en bier

Saturday, April 11th, 2009

Het was weer een goeie avond gisteren; pizza, bier en poker.

Dit was het avondeten:
Pizza

Voor het bier hadden we voornamelijk Paulaner koud liggen (flesjes en een fustje van 5 liter). We hebben er ook nog zo’n fustje König doorheen gejaagd. Maar aan het begin van de avond hebben we ook een testje gehouden met een aantal biertjes met citroensmaak.

Persoonlijk vind ik Desperados erg lekker, maar een Corona gaat er ook wel in. Maar het aanbod in Duitsland is groter en we hebben vorige week 4 soortgelijke merken ingekocht. Een limoentje in het flesje proppen voor het drinken is erg aan te raden.
Citroensmaak biertjes

En dan nu de cijfers van de jury:

 • Warsteiner Lemon – 7,7
 • Jever Lime (eigenlijk dus een limoensmaak) – 5,7
 • Salitos – 6,2
 • König Lemon – 7

Ze hebben wel allemaal een voldoende gekregen en de König en Warsteiner zijn heerlijk, maar toch kan het eigenlijk niet tippen aan Desperados of Corona.

Zoek de verschillen

Sunday, April 5th, 2009

Kookongelukje
Gorbatsjov

Something, something, something… Dark Siiiiiide…

Friday, April 3rd, 2009

Tsjah