Archive for November, 2008

WebMail Notifier met OWA

Monday, November 24th, 2008

Als ik thuis ben gebruik ik vaak Windows Live Messenger. Een van de belangrijkste functies hiervan is het tonen van een popupje wanneer ik een E-mail binnen krijg.

Op mijn werk gebruik ik echter meestal geen messenger; het leidt af en kan ook verkeerd vallen bij de klanten. Maar toch is het wel fijn om geïnformeerd te worden over binnenkomende E-mail. Daarvoor gebruik ik de Firefox plugin “WebMail Notifier”.

Omdat ik vaak buiten de deur zit heb ik ook niet altijd toegang tot mijn werk E-mail via Outlook. Maar daarvoor krijg ik toegang tot Office Outlook Web Access (OWA). Ik heb echter geen zin om die E-mail steeds te moeten controleren.

WebMail notifier ondersteunt standaard geen OWA. Maar gelukkig is het vrij eenvoudig om via een “user script” functionaliteit toe te voegen. Ik heb dan ook een scriptje geschreven waarmee ik die ondersteuning toevoeg.

Download het script hier (vergeet niet aan je eigen situatie aan te passen): OWA WebMail Notifier script

Vette bak

Sunday, November 16th, 2008

Ik was laatst in Amsterdam en ik zag daar dit briljante vervoermiddel/appartement. Als we daar nu een jacuzzi inbouwen, plat schermpje erin, playstation aansluiten, tijgermotiefje bekleding plakken en een flinke koelkast plaatsen… dan hebben we een ideale WU bus.
Kandidaat WU bus