Archive for July, 2008

We zijn weer in Bulgarije!

Monday, July 28th, 2008

Sinds verleden woensdag zijn we weer op vakantie in Bulgarije (voor 15 dagen). Ditmaal met een ploeg van 6 (Bobby, Emiel, Vera, Renee, Roy en ik). We zitten nu in Zonnestrand (Sunny Beach). Dit is een grotere plaats dan de plaats waar we vorig jaar waren.

Het weer is tot nu toe een beetje wisselend. We hebben een paar hele mooie dagen gehad, maar eergisteren was het iets minder. En vandaag is het ook niet best. gelukkig zijn de voorspellingen goed. Ik hoorde dat het in Nederland heet en benauwd is; gelukkig hebben we van het laatste niet zoveel last hier.

Zoals ieder jaar zitten we hier de hele dag zo’n beetje aan het zwembad of aan zee en ‘s avonds gaan we stappen. Er zijn hier bijzonder veel leuke uitgaansgelegenheden, dus er zijn nog maar weinig bars/disco’s waar we meer dan 1 keer naar toe zijn geweest.

Afgelopen vrijdag gingen we (min of meer per ongeluk) naar een strandfeest even buiten Sunny Beach (was wel ver lopen). Daar traden toen de Audio Bullys (op Wikipedia) op! Geniaal!

Audio Bullys

Als ik terug ben in Nederland zal ik een lading foto’s en filmpjes uploaden. We hebben net van alles een backup gemaakt op mijn Media Player. Dat is overigens echt handig; als we thuiskomen van het uitgaan of brak zijn kunnen we mooi even een filmpje/serie kijken op onze hotelkamer.

Nu, tot zover voorlopig de verslaggeving. Meer info volgt (waarschijnlijk pas als ik weer in Nederland ben.

Malawi

Sunday, July 20th, 2008

Het verjaardagsfeestje van gisteravond bij mij thuis was erg geslaagd. Er was een goede opkomst en veel gezelligheid. Ik heb gisteren ook de gelegenheid aangegrepen om de sponsoractie van mijn zus te promoten. Degenen die zich hebben opgegeven; bedankt!

Voor de duidelijkheid; mijn zus gaat in oktober op onderwijsexpeditie naar Malawi. Om de onderwijsprojecten die ze gaat bezoeken in dit Afrikaanse land te ondersteunen zamelt ze geld in. Op deze site staat wat meer uitleg. Over de genoemde sponsoractie heb ik een stukje van de site geplukt:

Monopoly spel:
Op 1 september gaan wij de uitdaging aan om in één dag met alle straatnaambordjes (20 stuks) uit het bekende Monopolyspel op de foto te gaan. Wij reizen het hele land door met het openbaar vervoer. Dit vraagt natuurlijk om een zeer goede voorbereiding.
Hiervoor zoeken wij nog wel sponsoren. Wilt u deze uitdaging steunen? Dan kunt u meedoen door een bedrag aan te bieden per behaalde straat of door een bedrag te sponsoren bij het behalen van de hele uitdaging. Mail dan alstublieft uw gegevens door naar go4malawi@live.nl, zodat wij contact met u kunnen opnemen over de sponsoring. Alvast hartelijk bedankt!

Ik heb begrepen dat op de site ook de foto’s komen te staan van de actie, wanneer deze is voltooid. Als er nog mensen zijn die ook willen sponsoren, dan kan dat natuurlijk! Neem dan gewoon even contact op.