Archive for May, 2007

Door de straten lopen met Google Maps

Wednesday, May 30th, 2007

Google Maps was al tijden het nuttige en vermakelijke online broertje van Google Earth. In een preview versie is nu de mogelijkheid toegevoegd om door verschillende straten te wandelen. Je kan door de straten lopen en rondkijken!

We’re launching with imagery in San Francisco, New York, Las Vegas, Miami, and Denver. Expect many more city rollout announcements on Google Lat Long in the near future. (Bron)

Zoek de blauw omlijnde straten in de genoemde steden hier maar eens.

Boodschappenlijstje

Tuesday, May 29th, 2007

Als je dan toch de hele dag met een mobieltje in je broekzak moet rondlopen, dan kun je er maar beter zoveel mogelijk nuttige dingen mee doen. Ik gebruik mijn mobieltje bijvoorbeeld al tijden om mijn boodschappenlijstjes mee bij te houden. Bij de supermarkt kan ik dan gewoon afvinken wat ik al in het karretje heb gelegd.

Tot voor kort deed ik dat met het programma “Grocery”. Op deze site staat het vermeld, evenals nog 2 andere programma’s (“Odysseus” en “Shopper”) die me geschikt lijken voor gebruik bij het boodschappen doen.

“Grocery” mist echter toch wat handige functies die ik zou willen. Ik wil bijvoorbeeld de mogelijkheid om meerdere boodschappenlijstjes in te voeren en ook om een lijstje in één keer te kunnen wissen. Daarom stond ik al op het punt om zelf wat in elkaar te bakken (te programmeren). Maar gelukkig heb ik toch een programma gevonden dat veel beter bij mijn wensen aansloot. Het heeft de zeer toepasselijke naam “Groceries” en is hier te vinden.

Veel succes met de boodschappen!

Alles is bijna overal 4

Thursday, May 24th, 2007

Iemand heeft ook echt uitgezocht in verschillende talen of alles 4 is :-P

Videoclips

Tuesday, May 22nd, 2007

Een paar videoclips om te kijken: ongeveer in volgorde van minst naar meest bruut :-P

Er zit spul bij dat niet voor de kids is!!!

Chemical Brothers – Hey Boy, Hey Girl
Beastie Boys – Sabotage
Weezer – Hash Pipe
Electric Six – Danger! High Voltage

Prodigy – Smack my bitch up
Aphex Twin – Window Licker
Aphex Twin – Come to daddy

Eigenlijk zou dat toch allemaal nog veel bruter moeten kunnen…

Spelling checkers

Tuesday, May 22nd, 2007

Dit is wel oud, maar toch wel geinig.

Trash!

Tuesday, May 1st, 2007

Even een foto van mijn telefoon geplukt van een tijdje terug. Die vent leeft trouwens nog, voor alle duidelijkheid…

Trashed

Experts Exchange

Tuesday, May 1st, 2007

Ok, nu even een lesje fatsoenlijk internetten:

Hier staat een Greasemonkey script dat de antwoorden op Experts Exchange gewoon laat zien. Die had ik net nodig (te lui om te registreren)! Edit: Experts Exchange maakt de teksten nu al vanaf de server onleesbaar, dus aan dit script heb je niets meer. Je kan wel nog Google Cache gebruiken om de pagina’s op te vragen (de crawler van Google krijgt waarschijnlijk wel correcte toegang).

Weet je niet wat Experts Exchange is? Een site waarop veel vragen over allerlei onderwerpen door experts worden beantwoord (Engelstalig). Ik kom er nog weleens op terecht als ik een antwoord met Google zoek.

Weet je niet wat Greasemonkey is? Een Firefox plugin waarmee verschillende scripts kunnen worden opgeslagen en uitgevoerd bij het laden van een webpagina. Je moet zelf maar zoeken naar scripts voor je favoriete sites om daarmee allerlei handigheidjes uit te halen; van het weghalen van reclame tot het toevoegen van functionaliteit! Als je een beetje handig bent met JavaScript kun je eenvoudig zelf scripts schrijven.

Weet je niet wat Firefox is? Een webbrowser om webpagina’s te bezoeken. Het heeft veel grote voordelen ten opzichte van het meer gebruikte Internet Explorer (standaard in Windows).