Archive for December, 2006

Ik heb ‘m gevonden!

Saturday, December 30th, 2006

Henk de Tankstation
Het “Henk de Tankstation”!

(weer ff geleden dat ik heb gefotosoept)

Kerstverhaal

Saturday, December 23rd, 2006

Onlangs deed ik mee aan een kerstverhalenwedstrijd. Het was wel leuk om eens een verhaaltje te schrijven. Misschien dat ik dat maar eens vaker ga doen. Helaas heb ik niets gewonnen. Maar hier nog eens het verhaal:

Achter het glas

De sneeuw voelde warm aan, zoals altijd. Honderden lichtjes wekten me ruw uit een onstuimige nachtrust. Grote glanzende bollen, versierd met glinsterende motiefjes schitterden vanuit de groene takken boven me, zoals altijd.

Spoedig zouden de straatlantaarns uitgaan. De eerste mensen liepen al langs het raam en wierpen een nieuwsgierige blik naar binnen. Een verwonderd jongensgezichtje keek met grote ogen naar het kindeke Jezus. In zijn ogen zag ik dezelfde verwondering waarmee ik elke dag naar de nieuwe gezichten voor het raam keek. Wie waren ze? Waar gingen ze naartoe?

Een oude vrouw stapte de winkel binnen en vroeg de winkelier om een kerststukje. Ze vertelde dat ze haar kleinkinderen ging bezoeken. “Tim, Carola en Janine”. Ze zag ze niet zo vaak, want hun ouders hadden het erg druk. Tim was net negen geworden en oma was apetrots op haar pientere kleinzoon. “Vijf vijfennegentig”, mompelde de winkelier. De vrouw keek beduusd en rekende af. Ze liep zacht verzuchtend weg.

Het waaide buiten. Een goed geklede jonge dertiger liep druk te bellen met een aktetas onder zijn arm. Ondanks zijn verwoede poging om de wind te trotseren sloeg het noodlot toe; een stapel printjes waaide over de stoep uit. Hij begon gehaast de papieren bij elkaar te sprokkelen. Een meisje met een boekentas hielp de man, waarna de man vriendelijk bedankte en zijn weg vluchtig vervolgde.

Het meisje, een beetje uit haar doen, wierp een korte blik in mijn richting. Ze poetste kort over haar knieën en rustte even in de deuropening van de winkel. Ik zag dat haar gedachten afdwaalden, terwijl ze naar de dwarrelende bladeren op straat staarde. Ik vroeg me af wat ze dacht. Dacht ze aan een andere plaats? Een plaats waar ze naartoe ging? Een plaats waar ze al eerder was?

Een vrachtwagen reed voorbij. De tekst op de zijkant luidde: “Stroop doet leven”. Ik moest lachen. Een foto van een jongetje met een lichtbruine vlek om zijn mond sierde de zijkant van de vrachtwagen verder op.

Er was buiten zo veel te zien en te beleven, zo leek het. Met iedere dag iets nieuws onder de zon. Wat zou het toch heerlijk zijn om in de wereld achter het glas te leven.

Ik keek naar mijn houten armpjes en voelde aan het dons van mijn vleugeltjes. In het koude en natte weer achter het glas zou ik het niet lang uithouden. De wereld daar heeft vast al genoeg engeltjes.

Vakanties van de afgelopen jaren

Friday, December 22nd, 2006

Kijk hier eens naar de locaties waar ik de afgelopen jaren met vrienden op vakantie ben geweest.

Best handig… Google Maps.

Fipo!

Friday, December 22nd, 2006

Na al enige tijd met de gedachte gelopen te hebben om een blog te openen, heb ik het nu dan toch gedaan.

De redenen om deze blog te openen:

  • Ik ben echt tering interessant en heb dus een hoop te vertellen
  • Anders komt het nooit goed met de wereldvrede
  • Vele kinderen sterven anders aan diarree
  • Mooie dames zullen zich ontbloten als ik ze over mijn blog vertel
  • Mijn roundhouse kick is beter dan die van Chuck Norris
  • Jouw moeder moet ook wat te lezen hebben
  • Anders vergeet ik alles
  • Levert leuke prints op om op de wc te lezen

Maar dat is allemaal onzin… ik doe het natuurlijk voor “mezelf” :-P